Bel ons voor meer informatie: 040-2076552

ZeefdrukZeefdruk is nog steeds een veel gebruikte techniek om logo’s, afbeeldingen en/of teksten op textiel aan te brengen. Print Art is dé specialist van één-kleurendruk tot full color prints. Wij beheersen de techniek van één tot multi-color prints tot in de finesses waardoor we de afbeeldingen mooi dekkend en scherp op de kleding drukken. Een zeefdruk kan in elke gewenste PMS-kleur, dus ook goud, zilver en neonkleuren en van heel klein tot zeer groot.

Zeefdrukken is de gewenste bedrukking middels inkt op textiel aanbrengen. Dit gebeurt door een film (transparant vel met daarop het logo in het zwart geprint) een bepaalde tijd met een speciale lamp te belichten op een zeef.

Een zeef is een aluminium frame waarin een heel fijn gaas is gespannen. Dit gaas heeft kleine gaatjes die de inkt doorlaat. De inkt drukken we d.m.v. een rakel op de textiel. Meestal moeten we een lichte kleur op donker textiel 2 keer drukken. Nadat de 1e kleur is gedrukt maken we het textiel handdroog. Dit doen we d.m.v. een tussendroger. Vervolgens zetten we een 2e laag op het textiel die er uiteindelijk voor zorgt dat de dekking goed is. Bij 2 of meerdere kleuren geldt hetzelfde. Vaak drukken we eerst wit waardoor de 2e en/of volgende kleur(en) meteen dekkend is/zijn. Nadat het logo op het textiel is gedrukt gaat het textiel nog door de droogtunnel. Dat gaat per textiel- en inktsoort op een verschillende tijd en temperatuur zodat de inkt goed fixeert.

Zeefdruk Print Art
Zeefdruk Print Art Valkenswaard
Valkenswaard Zeefdruk Print Art